Rautareitin kartta

Rautareitit

Tähtikohteet ja matkavinkit

Rautareitti

Historiaa, tarinoita ja herkuttelua. Reitti tarjoaa niin lukuisia pyhiä paikkoja, kuin jopa nousun Pirunvuorelle. Komeat maisemat ja nähtävyydet, kaksi keskiaikaista kirkkoa ja lukuisia kansallistaiteilijoitamme inspiroineet miljööt ja synnyinseudut – ne kaikki löytyvät täältä Rautareitistön varrelta.

Vinkki: Voit myös saapua junalla Sastamalaan, asemiakin on kaksi, Vammala ja Karkku.

Reitit

Pituus: 90 km

Matkasuositus: Koko kierros 2 päivää, etapit päiväreissuin tai 1 yö.

Tämä Kuloveden kierros liittää Rautareitit Järvien reitteihin. Kuloveden kierrokselta löytyy lukuisia siltoja, ja niiden ympärille muodostuneita taukopaikkoja sekä komeata maalaismaisemaa. Pyörän päältä on mukava lähteä jaloittelemaan retkeilyreiteille ja järven rantaan. Rautareitit kohtaavat Ellivuoressa, jossa on tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Pirunvuoren päältä löydät upeat maisemat ja mielenkiintoiset tarinat.

Pituus: 40 km

Matkasuositus: Koko kierros 1 päivä, tai perheen pienten kanssa päiväreissuin ja 1 yö.

Koko perheelle soveltuva Rautaveden kierros tarjoaa suloisia maaseututeitä ja sekä runsaasti pikkukaupungin palveluita. Reitin varrella on myös mukavasti taukopaikkoja erilaisille etapeille, maisemapaikkoja, kahviloita, ravintoloita ja nähtävyyksiä. 
Samaa reittiä kulkee Pyhän Olavin mannerreitti. Moninainen, satumainen ja historiallinen Rautaveden kierros kietoo yhteen lukuisia tarinoita, suomalaisia suurmiehiä ja taiteilijoita.

Vinkki: voit saapua junalla Sastamalaan, asemiakin on kaksi, Vammala ja Karkku.

Tähtikohteet ja matkavinkit

Siltojen ja tarinoiden reitti

Tämän kertainen pyöräreissuni alkoi Sastamalan keskustasta, jonne parkkeerasin auton. Sopivaa paikkaa etsiessäni löysin jo Herra Hakkaraisen talon, mutta olin päättänyt jättää tämän niin sanotusti herkuksi...

Lue lisää

Idyllistä majoitusta Pirkanmaalla

Voit varata majoituksesi suoraan Gofinlandin verkkopalvelun kautta ja tehdä matkasi suunnittelusta entistä helpompaa!

Jos et löydä majoitusta kartan kohteista, voit myös kokeilla löytää sellaisen Airbnb:n valikoimista!